Základní kurz Sushi se Zdeňkem Křížkem 24.1.2026 15:00-19:00

Objevte tajemství přípravy autentického sushi pod vedením zkušeného šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Naučíte se připravovat tradiční i moderní sushi rolky – od jednoduchých hoso maki až po originální uramaki s krevetou, avokádem či krabím salátem. Kurz je ideální pro začátečníky i nadšence japonské kuchyně, kteří chtějí zvládnout techniku práce s rýží, rybami a mořskými řasami.

3 400 Kč
Dostupnost: Skladem
Základní kurz Sushi se Zdeňkem Křížkem 24.1.2026 15:00-19:00
CO JE ZAHRNUTO V CENĚ KURZU?
V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré suroviny, nápoje včerně vína/piva, nealko a teplých nápojů, zapůjčení veškerého vybavení a zástěry.
KDO NÁS KURZEM PROVEDE?
Po celou dobu kurzu Vám bude k dispozici profesionální lektor, který Vám rád zodpoví veškeré Vaše dotazy.
PRO KOHO JSOU KURZY URČENÉ?
Pokud není uvedeno jinak, tak jsou veškeré kurzy určené pro všechny nadšené kuchaře. Jsme přesvědčeni, že každý si z našeho kurzu odnese něco nového do své kuchyně.
KDE BUDOU KURZY PROBÍHAT?
V plně vybaveném studiu, kde je vše nachystáno tak, aby jste si vše co se u nás naučíte, mohli pohodlně připravit i doma.

Detailní popis produktu

Kdo vás kurzem provede?

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky. Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Za své jedenáctileté působení v hotelu Mandarin Oriental, Prague zastával pozici executive sous chef a executive chef a získal pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal 3 michelin stars restaurant.                                                                    

 Z asijských hotelů v Číně, Malajsii, Japonsku a Thajsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně. Od 1.12.2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL @ Resorts kde zastával pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec a od 1.10. 022 otevřel další úspěšný provoz Sensa fine food bistro a zároveň působí jako lektor a kreativní šéfkuchař Kulinářského umění. Aktuálně se věnuje privátnímu vaření a lektorské činnosti v rámci kulinárních škol po ČR.  

Co se bude vařit?

Základní rolky Hoso maki
Oshinko maki – s nakládanou ředkví Takuan
Sake maki – s lososem a okurkou
Kompletní příprava základních sushi rolek Hoso maki, včetně přípravy sushi rýže a speciálního nálevu na rýži.

Midori uramaki roll
Smažené avokádo, špenát, tobiko kaviár
Naučíte se připravit speciální zelenou rolku se smaženým avokádem, špenátem a kaviárem z létajících ryb.

Beetroot uramaki roll
Kreveta, mango, chilli majonéza, černý sezam
Ukázka přípravy červené rolky s krevetou a jemně pikantní mango-chilli majonézou.

Crunchy Kanii Roll
Japonský krabí salát, avokádo, jarní cibulka
Kompletní příprava křupavé smažené rolky s krabím salátem, avokádem a jarní cibulkou.

Obecné informace o kurzu

  • Délka kurzu: cca 4 hodiny

  • Kapacita: 14 účastníků

  • Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)

  • Vhodné pro všechny milovníky asijské kuchyně – začátečníky i nadšence

  • Vaříme s použitím kvalitního nádobí Fabini a v moderním prostředí

Kde se kurz koná?

V krásném prostoru naší školy vaření v Plzni, Koterovská ul. 290/9 – v industriální historické budově kousek od hlavního vlakového nádraží. Snadná dostupnost vlakem i autem, parkování přímo v areálu.

Cena kurzu

3600 Kč / osoba

Cena zahrnuje:

  • všechny suroviny

  • rady a tipy lektora

  • certifikát o absolvování kurzu

  • tištěné recepty

  • nealkoholické nápoje

  • víno/pivo

  • výběrovou kávu a čaj během kurzu

  • vaření s nádobím Fabini a se spotřebiči AEG, Electrolux a KitchenAid

Napište nám na info@becooking.cz

Rádi vám připravíme dárkový poukaz nebo zodpovíme vše, co vás zajímá.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola