Maso maso se Zdeňkem Křížkem 30.10.2025 16:00-20:00
Milujete maso? Přijďte si vychutnat jedinečný kurz zaměřený na hovězí maso v těch nejchutnějších podobách. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře Zdeňka Křížka se naučíte mistrovsky připravit vše od delikátního tataráku přes perfektně propečený steak až po moderní úpravu hovězího pupku. Čeká vás večer plný vůní, chutí a inspirace
Detailní popis produktu
Kdo vás kurzem provede?
Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky. Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Za své jedenáctileté působení v hotelu Mandarin Oriental, Prague zastával pozici executive sous chef a executive chef a získal pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal 3 michelin stars restaurant.
Z asijských hotelů v Číně, Malajsii, Japonsku a Thajsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně. Od 1.12.2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL @ Resorts kde zastával pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec a od 1.10. 022 otevřel další úspěšný provoz Sensa fine food bistro a zároveň působí jako lektor a kreativní šéfkuchař Kulinářského umění. Aktuálně se věnuje privátnímu vaření a lektorské činnosti v rámci kulinárních škol po ČR.
Co se bude vařit?
-
Hovězí tatarák
Kapary, lanýžová majonéza, žloutek, topinka
Kompletní příprava jemného hovězího tataráku s lanýžovou majonézou, kapary, žloutkem a křupavou topinkou. -
Hovězí tenderloin (svíčková)
Bramborová placka, škvarky, keňské fazole, portská omáčka
Naučíte se připravit šťavnatý hovězí steak s bramborovou plackou se škvarky, restovanými keňskými fazolkami a sametovou portskou omáčkou. -
Hovězí pupek
Tarhoňa, chorizo, parmezán, omáčka z pečených paprik
Příprava hovězího pupku s tarhoňovým rizotem, pikantním chorizem a omáčkou z pečených paprik s parmezánem.
Menu může být mírně upraveno podle sezóny a dostupnosti surovin.
Obecné informace o kurzu:
- Délka kurzu: cca 4 hodiny
- Kapacita: 14 účastníků
- Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)
- Vhodné pro všechny milovníky masa – začátečníky i nadšence
- Vaříme s použitím kvalitního nádobí Fabini a v moderním prostředí
Kde se kurz koná?
V krásném prostoru naší školy vaření v Plzni, Koterovská ul. 290/9 – v industriální historické budově kousek od hlavního vlakového nádraží. Snadná dostupnost vlakem i autem, parkování přímo v areálu.
Cena kurzu:
3600 Kč / osoba
Cena zahrnuje:
- všechny suroviny
- vedení Zdeňka Křížka
- certifikát o absolvování kurzu
- tištěné recepty
- nealkoholické nápoje
- víno/pivo
- občerstvená během celodenního kurzu
- výběrovou kávu a čaj během kurzu
- vaření s nádobím Fabini a se spotřebiči AEG, Electrolux a KitchenAid
Napište nám na info@becooking.cz – rádi vám připravíme dárkový poukaz nebo zodpovíme vše, co vás zajímá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.