NOVINKY

Na tomto vůbec prvním, intenzivním a voňavém kurzu asijské kuchyně se účastníci ponořili do tajů tří různých a přesto dokonale harmonických receptů – od jemně pařených wonton knedlíčků přes vietnamský bún chả až po kreativní sushi sandwiche zvané onigirazu.
👨🍳 Co jsme se naučili?
Účastníci si osvojili přípravu tří typů plněných knedlíčků: zavřených wontonů do vývaru, smažených gyoza a otevřených shu mai, u kterých si vyzkoušeli práci s těstem i tvorbu různých tvarů. Naučili se správně připravit náplň z vepřového masa, krevet, zázvoru a čerstvých bylinek.
🔥 Ve druhé části kurzu jsme se přesunuli do Vietnamu – připravili jsme marinovaný vepřový bůček, který jsme následně grilovali a podávali s osvěžujícím nudlovým salátem a tradiční sladkokyselou omáčkou nước chấm se zeleninou.
🍣 Nakonec jsme vytvořili pestré sushi sendviče onigirazu, u kterých si každý mohl zvolit vlastní náplň – od čerstvého lososa a avokáda až po tofu nebo červenou řepu. Naučili jsme se pracovat s rýží na sushi, řasou nori i s technikou balení, díky které vše krásně drželo pohromadě.
😋 A jak to chutnalo?
Všechna jídla se setkala s nadšením – knedlíčky mizely z parních košíků okamžitě, bún chả voněl grilem a rybí omáčkou na celé okolí a onigirazu si každý s radostí odnesl domů jako výborný studený snack. Kurz byl plný nových chutí a radosti z vaření.