Řeznický kurz s Mírou Panuškou 22.9.2025 16:00-20:00
V tomto kurzu nahlédnete pod pokličku řeznického řemesla. Naučíte se s společně s řezníkem Mírou Panuškou rozbourat hovězí krk a zjistíte jakou mají jeho části využití.
Ochutnáte rozdíl mezi vystařeným hovězím masem a čerstvým a vysvětlíte si proč ne každé maso není vhodné na okamžitou přípravu.
Detailní popis produktu
Kdo Vás kurzem provede?
Míra je řezník, jehož snem je otevřít si jednoho dne svoje řeznictví. Doposud poznává svět a řemeslo v něm. Mimo ČR pracoval jako řezník v Německu, Anglii a na Novém Zélandu. Je spoluzakladatel projektu The Bohemian Butchers, který přináší do Čech australsko-novozélandský typ řeznických soutěží, jejichž měl to štěstí být součástí. Nejraději ale vyrábí uzeniny ve 100 let staré výrobně po dědovi.
- Ukázka porcování hovězího krku
- Mletí hovězího masa na hamburgry
- Mletí a ochucení masa na tatarák
- Steak z hovězího masa - porovnání čerstvého a vystařeného hovězího masa
Obecné informace o kurzu
- Délka kurzu: cca 4 hodiny
- Kapacita: max. 14 účastníků
- Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)
- Vhodné pro všechny milovníky italské kuchyně – začátečníky i nadšence
- Vaříme s použitím kvalitního nádobí Fabini a v moderním prostředí
Kde se kurz koná?
V krásném prostoru naší školy vaření v Plzni, Koterovská ul. 290/9 – v industriální historické budově kousek od hlavního vlakového nádraží. Snadná dostupnost vlakem i autem, parkování přímo v areálu.
Cena kurzu
3400 Kč / osoba
Cena zahrnuje:
- všechny suroviny
- vedení Míry Panušky
- certifikát o absolvování kurzu
- tištěné recepty
- nealkoholické nápoje
- víno/pivo
- výběrovou kávu a čaj během kurzu
- vaření s nádobím Fabini a se spotřebiči AEG, Electrolux a KitchenAid
Chcete si kurz rezervovat nebo ho darovat jako zážitek?
Napište nám na info@becooking.cz – rádi vám připravíme dárkový poukaz nebo zodpovíme vše, co vás zajímá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.