Zabijačka na dvoře 29.11.2025 10:00-15:00
Pod vedením zkušeného řezníka Míry Panušky se stanete součástí jednoho z nejtradičnějších českých gastronomických rituálů. Čeká vás voňavý den plný poctivé práce, při kterém si připravíte jelita, jitrnice, tlačenku i prdelačku – a domů si odnesete nejen výslužku plnou dobrot, ale i jedinečný zážitek. Zahřeje vás nejen atmosféra, ale i sklenka svařeného vína.
Detailní popis produktu
Kdo vás kurzem provede?
Kurz povede Míra Panuška – řezník tělem i duší, jehož snem je otevřít si jednou vlastní řeznictví. Zkušenosti sbíral nejen v České republice, ale i v Německu, Anglii a na Novém Zélandu. Je spoluzakladatelem projektu The Bohemian Butchers, který do Čech přináší australsko-novozélandský styl řeznických soutěží. Nejraději ale pracuje ve 100 let staré výrobně po dědovi, kde s láskou vyrábí uzeniny a udržuje tak tradici rodinného řemesla.
Co vás čeká?
Společně projdeme celý proces domácí zabijačky – od bourání masa až po přípravu hotových specialit, které si s sebou odnesete domů. V přátelské atmosféře se naučíte špejlovat, vázat, plnit střívka a správně tepelně zpracovávat jednotlivé části masa.
Připravíme si:
-
Jelita
-
Jitrnice
-
Tlačenku
-
Ovar
-
Škvarky
-
Sulc a huspeninu
-
Voňavou prdelačku
Co si odnesete?
-
Praktické dovednosti využitelné nejen při zabijačce
-
Výslužku plnou vlastnoručně připravených dobrot
-
Tipy, triky a originální recepty
-
Nezapomenutelný zážitek v přátelské atmosféře BeCooking
Obecné informace o kurzu
-
Délka kurzu: celodenní
-
Kapacita: max. 14 účastníků
-
Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)
-
Vhodné pro všechny milovníky poctivého jídla – bez potřeby předchozích zkušeností
-
Kurz se koná na dvoře BeCooking v Plzni (Koterovská ul. 290/9 – industriální historická budova kousek od hlavního nádraží, snadná dostupnost vlakem i autem, parkování v areálu)
Cena kurzu
3 200 Kč / osoba
Cena zahrnuje:
-
Všechny suroviny
-
Vedení Míry Panušky
-
Certifikát o absolvování kurzu
-
Tištěné recepty
-
Nealkoholické nápoje, svařák
-
Výběrovou kávu a čaj během kurzu
-
Vaření s kvalitním nádobím Fabini a moderními spotřebiči AEG, Electrolux a KitchenAid
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.