Španělsko na talíři s Martinem Škodou 3.10. 16:00-20:00

Na tomhle kurzu se ocitnete přímo ve slunném Španělsku – bez nutnosti kupovat letenku. Čeká vás večer plný slunce, chutí a pohody, který povede Martin Škoda – český kuchař, autor kuchařek a milovník španělské kultury a gastronomie.

Martin začal vařit už jako malý kluk. V osmi letech okoukával triky od rodičů a babiček, v sedmnácti vydal svou první kuchařku Škoda nevařit a od té doby se stal jednou z nejvýraznějších postav české food scény. Najdete ho v televizi, na sociálních sítích nebo třeba na pódiích gastronomických festivalů. V roce 2018 ho časopis Forbes zařadil do prestižního žebříčku 30 pod 30. Martin vaření vnímá jako životní styl – propojuje tradici s moderními technikami, inspiruje mladou generaci a s nadšením předává dál to, co se naučil.

3 200 Kč
Dostupnost: Skladem
Španělsko na talíři s Martinem Škodou 3.10. 16:00-20:00
CO JE ZAHRNUTO V CENĚ KURZU?
V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré suroviny, nápoje včerně vína/piva, nealko a teplých nápojů, zapůjčení veškerého vybavení a zástěry.
KDO NÁS KURZEM PROVEDE?
Po celou dobu kurzu Vám bude k dispozici profesionální lektor, který Vám rád zodpoví veškeré Vaše dotazy.
PRO KOHO JSOU KURZY URČENÉ?
Pokud není uvedeno jinak, tak jsou veškeré kurzy určené pro všechny nadšené kuchaře. Jsme přesvědčeni, že každý si z našeho kurzu odnese něco nového do své kuchyně.
KDE BUDOU KURZY PROBÍHAT?
V plně vybaveném studiu, kde je vše nachystáno tak, aby jste si vše co se u nás naučíte, mohli pohodlně připravit i doma.

Detailní popis produktu

Kdo vás kurzem provede?

A proč právě Španělsko? Martin vystudoval španělské gymnázium, plynně mluví španělsky a do Španělska se opakovaně vrací nejen za jídlem, ale i za přáteli. Jeho vztah ke španělské kultuře je upřímný a dlouhodobý – a to poznáte i na tomhle kurzu.

Společně si připravíte menu plné autentických chutí: Duelos y Quebrantos – jeden z nejstarších komfortních španělských receptů – jídlo zmíněné už v Donu Quijotovi, mušle ve voňavé námořnické omáčce, šťavnatou vepřovou panenku s omáčkou z vína Pedro Ximénez i slavný dezert crema catalana. ¡Vamos a cocinar!

Co se bude vařit?

  • Welcome snack: ručně krájený Jamón ibérico
  • Mejillones a la Marinera –  slávku po námořnicku, které se dusí v rajčatovo-cibulové omáčce s česnekem a podávají s křupavou bagetou
  • Duelos y Quebrantos – jeden z nejstarších komfortních španělských receptů – jídlo zmíněné už v Donu Quijotovi. Směs míchaných vajec, sušené šunky a choriza
  • Solomillo al Pedro Ximénez, patatas panaderas vepřová panenka s omáčkou z vína Pedro Ximenez, tradiční pečené brambory, bylinkový olej
  • Crema Catalana – španělský dezert s křupavou karamelovou krustou, jemným vanilkovým krémem a ovocem


    Menu může být mírně upraveno podle sezóny a dostupnosti surovin.

Obecné informace o kurzu

  • Délka kurzu: cca 4 hodiny
  • Kapacita: max. 14 účastníků
  • Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)
  • Vhodné pro všechny milovníky jídla – začátečníky i nadšence
  • Vaříme s použitím kvalitního nádobí Fabini a v moderním prostředí

Kde se kurz koná?

V krásném prostoru naší školy vaření v Plzni, Koterovské ul. 290/9 – v industriální historické budově kousek od hlavního vlakového nádraží. Snadná dostupnost vlakem i autem, parkování přímo v areálu.

Cena kurzu

3200 Kč / osoba

Cena zahrnuje:

  • všechny suroviny
  • vedení Martina Škody
  • certifikát o absolvování kurzu
  • tištěné recepty
  • nealkoholické nápoje
  • víno/pivo 
  • výběrovou kávu a čaj během kurzu
  • vaření s nádobím Fabini a se spotřebiči AEG, Electolux a KitchenAid

 

Chcete si kurz rezervovat nebo ho darovat jako zážitek?
Napište nám na info@becooking.cz– rádi vám připravíme dárkový poukaz nebo zodpovíme vše, co vás zajímá.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola