Španělsko na talíři s Martinem Škodou 3.10. 16:00-20:00
Na tomhle kurzu se ocitnete přímo ve slunném Španělsku – bez nutnosti kupovat letenku. Čeká vás večer plný slunce, chutí a pohody, který povede Martin Škoda – český kuchař, autor kuchařek a milovník španělské kultury a gastronomie.
Martin začal vařit už jako malý kluk. V osmi letech okoukával triky od rodičů a babiček, v sedmnácti vydal svou první kuchařku Škoda nevařit a od té doby se stal jednou z nejvýraznějších postav české food scény. Najdete ho v televizi, na sociálních sítích nebo třeba na pódiích gastronomických festivalů. V roce 2018 ho časopis Forbes zařadil do prestižního žebříčku 30 pod 30. Martin vaření vnímá jako životní styl – propojuje tradici s moderními technikami, inspiruje mladou generaci a s nadšením předává dál to, co se naučil.
Detailní popis produktu
Kdo vás kurzem provede?
A proč právě Španělsko? Martin vystudoval španělské gymnázium, plynně mluví španělsky a do Španělska se opakovaně vrací nejen za jídlem, ale i za přáteli. Jeho vztah ke španělské kultuře je upřímný a dlouhodobý – a to poznáte i na tomhle kurzu.
Společně si připravíte menu plné autentických chutí: Duelos y Quebrantos – jeden z nejstarších komfortních španělských receptů – jídlo zmíněné už v Donu Quijotovi, mušle ve voňavé námořnické omáčce, šťavnatou vepřovou panenku s omáčkou z vína Pedro Ximénez i slavný dezert crema catalana. ¡Vamos a cocinar!
Co se bude vařit?
- Welcome snack: ručně krájený Jamón ibérico
- Mejillones a la Marinera – slávku po námořnicku, které se dusí v rajčatovo-cibulové omáčce s česnekem a podávají s křupavou bagetou
- Duelos y Quebrantos – jeden z nejstarších komfortních španělských receptů – jídlo zmíněné už v Donu Quijotovi. Směs míchaných vajec, sušené šunky a choriza
- Solomillo al Pedro Ximénez, patatas panaderas vepřová panenka s omáčkou z vína Pedro Ximenez, tradiční pečené brambory, bylinkový olej
- Crema Catalana – španělský dezert s křupavou karamelovou krustou, jemným vanilkovým krémem a ovocem
Menu může být mírně upraveno podle sezóny a dostupnosti surovin.
Obecné informace o kurzu
- Délka kurzu: cca 4 hodiny
- Kapacita: max. 14 účastníků
- Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)
- Vhodné pro všechny milovníky jídla – začátečníky i nadšence
- Vaříme s použitím kvalitního nádobí Fabini a v moderním prostředí
Kde se kurz koná?
V krásném prostoru naší školy vaření v Plzni, Koterovské ul. 290/9 – v industriální historické budově kousek od hlavního vlakového nádraží. Snadná dostupnost vlakem i autem, parkování přímo v areálu.
Cena kurzu
3200 Kč / osoba
Cena zahrnuje:
- všechny suroviny
- vedení Martina Škody
- certifikát o absolvování kurzu
- tištěné recepty
- nealkoholické nápoje
- víno/pivo
- výběrovou kávu a čaj během kurzu
- vaření s nádobím Fabini a se spotřebiči AEG, Electolux a KitchenAid
Chcete si kurz rezervovat nebo ho darovat jako zážitek?
Napište nám na info@becooking.cz– rádi vám připravíme dárkový poukaz nebo zodpovíme vše, co vás zajímá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.