Jihovýchodní asie se Zdeňkem Křížkem 25.9.2025 16:00-20:00

Vstupte do světa autentických chutí jihovýchodní Asie pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Křížka – odborníka na asijskou gastronomii, který vás provede přípravou ikonických pokrmů této pestré kuchyně. Naučíte se techniky a recepty, které okouzlí vaše chuťové buňky i hosty u vás doma.

3 400 Kč
Dostupnost: Skladem
Jihovýchodní asie se Zdeňkem Křížkem 25.9.2025 16:00-20:00
Jihovýchodní asie se Zdeňkem Křížkem 25.9.2025 16:00-20:00
Novinka
CO JE ZAHRNUTO V CENĚ KURZU?
V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré suroviny, nápoje včerně vína/piva, nealko a teplých nápojů, zapůjčení veškerého vybavení a zástěry.
KDO NÁS KURZEM PROVEDE?
Po celou dobu kurzu Vám bude k dispozici profesionální lektor, který Vám rád zodpoví veškeré Vaše dotazy.
PRO KOHO JSOU KURZY URČENÉ?
Pokud není uvedeno jinak, tak jsou veškeré kurzy určené pro všechny nadšené kuchaře. Jsme přesvědčeni, že každý si z našeho kurzu odnese něco nového do své kuchyně.
KDE BUDOU KURZY PROBÍHAT?
V plně vybaveném studiu, kde je vše nachystáno tak, aby jste si vše co se u nás naučíte, mohli pohodlně připravit i doma.

Detailní popis produktu

Kdo vás kurzem provede?

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky. Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Za své jedenáctileté působení v hotelu Mandarin Oriental, Prague zastával pozici executive sous chef a executive chef a získal pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal 3 michelin stars restaurant.                                                                    

 Z asijských hotelů v Číně, Malajsii, Japonsku a Thajsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně. Od 1.12.2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL @ Resorts kde zastával pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec a od 1.10. 022 otevřel další úspěšný provoz Sensa fine food bistro a zároveň působí jako lektor a kreativní šéfkuchař Kulinářského umění. Aktuálně se věnuje privátnímu vaření a lektorské činnosti v rámci kulinárních škol po ČR.   

Co se bude vařit?

  1. Shu Mai – kantonský dim sum
    Krevety, vepřová krkovice, pomerančové ponzu
    Naučíte se kompletní přípravu dim sum knedlíčků včetně chutné náplně a osvěžující pomerančové ponzu omáčky.

  2. Nashi Goreng
    Restovaná stir-fry rýže, hovězí špízy, fermentovaná zelenina
    Příprava tradiční indonéské restované rýže ve wok pánvi, marinování a opékání hovězích špízů doplněné fermentovanou zeleninou.

  3. Phad Thai
    Tamarind, krevety, tofu, pažitka, chilli
    Příprava autentického thajského Phad Thai z rýžových nudlí, včetně ukázky čištění krevet a výroby tamarindové omáčky.

Menu může být mírně upraveno podle sezóny a dostupnosti surovin.

Obecné informace o kurzu:

  • Délka kurzu: cca 4 hodiny
  • Kapacita: max. 14 účastníků
  • Pracuje se ve dvojicích (nemusíte přijít s partnerem – domluvíme na místě)
  • Vhodné pro všechny milovníky jídla – začátečníky i nadšence
  • Vaříme s použitím kvalitního nádobí Fabini a v moderním prostředí

Kde se kurz koná?

V krásném prostoru naší školy vaření v Plzni, Koterovská ul. 290/9 – v industriální historické budově kousek od hlavního vlakového nádraží. Snadná dostupnost vlakem i autem, parkování přímo v areálu.

Cena kurzu:

3400 Kč / osoba

Cena zahrnuje:

  • všechny suroviny
  • vedení Zdeňka Křížka
  • certifikát o absolvování kurzu
  • tištěné recepty
  • nealkoholické nápoje
  • víno/pivo
  • výběrovou kávu a čaj během kurzu
  • vaření s nádobím Fabini a se spotřebiči AEG, Electrolux a KitchenAid

Chcete si kurz rezervovat nebo ho darovat jako zážitek?

Napište nám na info@becooking.cz – rádi vám připravíme dárkový poukaz nebo zodpovíme vše, co vás zajímá.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola