PŘIHLASTE SE NA KURZ S MARTINEM HANUSEM A ZDENKEM KŘÍŽKEM 27.5.2025 16:00-20:00.

Zdeněk Křížek

ŠÉFKUCHAŘ ZDENĚK KŘÍŽEK 

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky. Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Za své jedenáctileté působení v hotelu Mandarin Oriental, Prague zastával pozici Executive Sous Chef a Executive Chef a získal pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal 3 michelin stars restaurant.                                                                    

Z asijských hotelů v Číně, Malajsii, Japonsku a Thajsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně. Od 1.12.2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL Resorts, kde zastával pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec a  1.10.2022 otevřel další úspěšný provoz Sensa fine food bistro a zároveň působí jako lektor a kreativní šéfkuchař Kulinářského umění. Aktuálně se věnuje privátnímu vaření a lektorské činnosti v rámci kulinářských škol po ČR.